fbpx

Ποιο στυλ φωτογράφησης γάμου είναι το τέλειο για εσάς;

Εάν μόλις αρχίσατε να ψάχνετε για τον φωτογράφο του γάμου σας, είμαι πολύ χαρούμενος που «πέσατε» πάνω σε αυτό το άρθρο! Γιατί; Λοιπόν, εμείς οι φωτογράφοι του Amazing Moments Studio θεωρούμε τους εαυτούς μας αρκετά αυστηρούς όταν πρόκειται για την αναζήτηση των πιο ταλαντούχων φωτογράφων γάμου στον κόσμο. Έτσι, όχι μόνο θα βρείτε έναν φωτογράφο για να φωτογραφήσει τον γάμο σας σε σχεδόν κάθε πόλη της Ελλάδας. Αλλά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι εάν μας επιλέξετε ως φωτογράφοι σας, θα φωτογραφήσουμε την ημέρα σας με τέχνη και φροντίδα.

 

Σε αυτό το σημείο μπορεί να είστε έτοιμοι να προσλάβετε οποιονδήποτε φωτογράφο γάμου, μόνο και μόνο για να αφαιρέσετε αυτήν την υποχρέωση από την to-do list σας. Αλλά εδώ είναι η στιγμή που σας λέω να σταματήσετε ότι κάνετε και να προσέξετε τι έχω να σας πω: δεν μπορείτε να προσλάβετε τον οποιονδήποτε για να φωτογραφήσει τον γάμο σας. Χρειάζεστε έναν φωτογράφο που να ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες και το στυλ σας. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι σας αρέσουν ορισμένες φωτογραφίες περισσότερο από άλλες για κάποιο λόγο, τον οποίο ίσως ή μήπως δεν καταλαβαίνετε; Λοιπόν, εάν προσλάβετε έναν φωτογράφο γάμου πιστεύοντας ότι μπορεί να φωτογραφήσει τον γάμο σας όπως ο φωτογράφος της καλύτερής σας φίλης φωτογράφησε το γάμο της, ξανασκεφτείτε το! Το στυλ κάθε φωτογράφου είναι διαφορετικό, οπότε θα χρειαστεί να υπολογίσετε ποιο στυλ γάμου είναι η ιδανική επιλογή για εσάς και την ημέρα σας. Μόλις βρείτε το επιθυμητό ύφος σας, η επιλογή του τέλειου φωτογράφου γάμου θα είναι παιχνιδάκι, σας το υπόσχομαι!

Καλλιτεχνικό

 καλλιτεχνικο στυλ φωτογραφησης γαμου

Το Καλλιτεχνικό ένα στυλ που προτιμάει πολύς κόσμος. Με λίγα λόγια, η Καλλιτεχνική Φωτογράφηση Γάμου πάει ένα βήμα παραπέρα από την απλή καταγραφή του γάμου σας. Οι φωτογράφοι γάμου του καλλιτεχνικού στυλ δημιουργούν τέχνη καταγράφοντας την ημέρα του γάμου σας, και την ιστορία αυτής. Κάθε στιγμή που φωτογραφίζουν θα μπορούσε να είναι ένας ξεχωριστός πίνακας σε μια αίθουσα τέχνης. Όπως και κάθε άλλο στυλ φωτογραφίας, υπάρχει πληθώρα καλλιτεχνικών φωτογραφιών γάμου, και είναι στο χέρι σας να επιλέξετε σε ποιο επίπεδο σας ταιριάζει καλύτερα.

Φωτορεπορτάζ

Παρόμοια με το Καλλιτεχνικό, το Φωτορεπορτάζ είναι μια ακόμη φανταχτερή λέξη που χρησιμοποιούν συχνά οι φωτογράφοι για να περιγράψουν τη δουλειά τους. Κύριος στόχος του να είσαι φωτορεπόρτερ είναι να συλλαμβάνεις την ημέρα του γάμου στο σύνολό του, όχι μόνο τις προγραμματισμένες και στημένες στιγμές. Η γενέτειρα του φωτορεπορτάζ ήταν οι εφημερίδες, οπότε θυμηθείτε ότι δεν θα έχετε στημένες φωτογραφίες με έναν αυθεντικό φωτορεπόρτερ. Σκεφτείτε για διάσημους φωτορεπόρτερ έξω από τη βιομηχανία φωτογραφίας γάμου. Είναι διάσημοι για τη σύλληψη στιγμών που είναι ωμές και αποκαλυπτικές. Εάν νιώθετε άβολα με τις στημένες φωτογραφίες και τις πόζες, τότε ένας φωτορεπόρτερ θα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Παραδοσιακό

Ένας φωτογράφος γάμου με παραδοσιακό στυλ θα συλλάβει για εσάς τις σημαντικές στιγμές ενός γάμου, αφού έχει μάθει να τις εκτιμά και να τις καταγράφει με τέχνη και χάρη. Σίγουρα, πάντως, θα έχετε στα χέρια σας μια πιο σύγχρονη έκδοση των γαμήλιων φωτογραφιών που σας έδειχναν οι παππούδες σας από την ημέρα του γάμου τους. Ένας παραδοσιακός φωτογράφος γάμου θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη λήψη των σημείων που είναι πιο σημαντικά για εσάς. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, οι οικογενειακές φωτογραφίες, η διακόσμηση, και πολλές ακόμα που θα έχετε σκεφτεί.

Editorial

Αν η δεύτερη μεγάλη σας αγάπη είναι τα περιοδικά μόδας και εύχεστε να είχατε και εσείς φωτογραφίες σε τέτοιο στυλ, τότε ίσως η φωτογράφηση του γάμου σας θα έπρεπε να γίνει σε στυλ editorial. Αυτό το στυλ δίνει την ευκαιρία στον φωτογράφο γάμου σας να κάνει μια δημιουργική δουλειά που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Στο Editorial δε θα βρείτε ζωντανές στιγμές, αλλά στο τέλος θα απολαύσετε φωτογραφίες γάμου που θα είναι δραματικές, έντονες, και σέξι.

Moody and Dark

Το Moody and Dark στυλ φωτογράφησης γάμου θυμίζει εικόνες από ταινίες και στηρίζεται στον τρόπο που ο φωτογράφος θα επεξεργαστεί το υλικό του γάμου σας. Με αυτό το στυλ φωτογραφίας θα έχετε ένα αποτέλεσμα που αρέσει σε λίγο κόσμο. Αν στο μυαλό σας έχετε φωτεινές φωτογραφίες που θα είναι ακριβώς όπως η μέρα του γάμου σας (όσο αφορά τα χρώματα), τότε αυτό ύφος μάλλον δεν είναι για εσάς. Παρ’ όλα αυτά, αν ψάχνετε για μια πρωτότυπη και καλλιτεχνική προσέγγιση της γαμήλιας ημέρα, σκεφτείτε σοβαρά αυτό το στυλ για την φωτογράφηση του γάμου σας.

Περιπέτεια

Ενώ το περιπετειώδες είναι σίγουρα ένα φανταστικό στυλ φωτογραφίας, νομίζουμε ότι αξίζει να είναι σε αυτή τη λίστα. Αυτό το στυλ αφορά κυρίως την προσωπικότητά σας και είναι πιο πολύ ένα δικό σας χαρακτηριστικό, παρά ένα ακόμη στυλ. Εάν περιμένετε από το φωτογράφο του γάμου σας να σας ακολουθήσει όπου πάει η φαντασία σας, και τρέφετε μια μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια και τις περιπέτειες, τότε ένας περιπετειώδης φωτογράφος γάμου είναι ο άνθρωπός σας.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η πλειοψηφία των φωτογράφων γάμου δεν δουλεύουν μόνο σε ένα στυλ. Ως επι το πλείστων, ενσοματώνουν κάθε ένα από τα παραπάνω στυλ στη δουλειά τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Κάτι τέτοιο κάνει τη δουλειά πιο διασκεδαστική για τους ίδιους και πιο ενδιαφέρουσα για τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι φωτορεπόρτερ θα τραβήξουν όμορφα πορτραίτα αν αυτό είναι που θέλετε και οι παραδοσιακοί φωτογράφοι γάμου μπορούν επίσης να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές, συναρπαστικές εικόνες εκτός από τις τυπικές λήψεις τους.